Klik op het logo om naar hun website te gaan voor uitgebreide informatie of contact.

 

Al ruim 12 jaar verzorgen wij met ons team verhuizingen en ontruimingen in de breedste zin van het woord, in Weert en omstreken. 
Onze verhuisadviseurs komen graag bij u thuis om uw wensen te bespreken, waarbij zij u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden.
Wij kunnen u op diverse gebieden ontzorgen en leveren altijd maatwerk. U kunt hierbij denken aan:
* Intern verhuizen binnen uw huidige woning, als u bijvoorbeeld uw slaapkamer op de begane grond wilt realiseren.
* Een deel van uw inboedel (tijdelijk) opslaan in onze Opslagdienst, als u bijvoorbeeld meer ruimte nodig heeft bij revalidatie of ziekte.
* Specifieke ruimtes onder handen nemen met onze Opruimcoaches. U kunt hierbij denken aan zolders, kelders, garages maar ook aan het sorteren van de inhoud van uw kasten of keuken, zodat een en ander weer overzichtelijk wordt.
* U ontzorgen bij (gedeeltelijke) ontruiming van uw woning, waarbij wij zo veel mogelijk samenwerken met Kringloopwinkel, Kledingbank en Wecycle voor hergebruik.
Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de reguliere verhuizing en / of ontruiming, waarbij wij indien gewenst kunnen zorgen voor Inpakservice (in- en uitpakken van uw inboedel), Afvalophaaldienst (Milieustraat-service) of Handyman (demonteren en monteren van uw meubels).


Ik ben Mirjam van Duijnhoven en ben als Franchiser begonnen met ETEN MET GEMAK. Eten met Gemak heeft heel veel keuze in maaltijden en u kunt ze ook ZELF samenstellen.
Elke week veranderd de menukaart met 35 verschillende maaltijden.
Het zijn verse maaltijden rechtstreeks uit de keuken.
Er zijn diverse diëten mogelijk, hulp bij het invullen als dit gewenst is en er is persoonlijke bezorging.


Vitaal Thuis
Behandeling en begeleiding voor thuiswonende ouderen

Door een operatie, ziekte of door het ouder worden kunt u tegen problemen aanlopen die uw dagelijks leven belemmeren of beïnvloeden. De behandelaren van het Vitaal Thuis team kunnen u hierbij helpen.
Vitaal Thuis biedt diverse therapievormen aan voor thuiswonende ouderen en mensen met een chronische aandoening in hun vertrouwde omgeving.
Het team bestaat uit behandelaren met ieder hun eigen specialisme: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, psychologie, ouderengeneeskunde en geestelijk verzorging.

 


Wat is een geriatrie fysiotherapeut?  
De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen
van (kwetsbare)ouderen
 met complexe gezondheidsproblematiek.  

Wat doet een geriatrie fysiotherapeut?  
De geriatrie fysiotherapeut gaat samen met de patiënt op zoek naar een manier om de lichamelijke mobiliteit te verbeteren en behouden. Na een kennismaking en onderzoek maakt de therapeut een behandelplan op maat. Naast behandelen, adviseert en begeleidt de geriatrie fysiotherapeut ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers van de patiënt. Daarbij overlegt een geriatrie fysiotherapeut met andere zorgprofessionals over de situatie (ergotherapeut, diëtist, geriater, huisarts etc), zodat door iedereen aan hetzelfde doel wordt gewerkt.  

Een behandeling bestaat vaak uit oefentherapie, die zowel in de praktijk als aan huis kan plaatsvinden. Deze therapie is gericht op het verminderen van klachten bij het bewegen en voorkomen van achteruitgang. Daarbij wordt vaak hulp geboden bij het maken van transfers en bij het gebruik van (loop)hulpmiddelen.  

Dit allemaal om de kwaliteit van leven te behouden en/ of te verhogen, en om zolang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en actief deel te nemen in de samenleving.  


Medicura is een service organisatie voor het uitlenen, verhuren en/of verkopen van medische hulpmiddelen. Deze services verzorgen wij voor zowel particulieren als zorginstellingen.

Bij Medicura streven wij ernaar om het functioneren van mensen met een beperking te verbeteren. Dit doet Medicura door het aanbieden van medische hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen dienen voor de hulpbehoevende ter bevordering van het zelfstandig en veilig leven.

Om onze diensten zo goed mogelijk uit te kunnen voeren werkt Medicura samen met verschillende organisaties. Denk hierbij aan thuiszorgorganisaties, huisartsenpraktijken, zorginstellingen en zorgverzekeraars.


Als we ouder worden of er alleen voor staan, zijn dagelijkse klusjes soms niet meer zo eenvoudig. Wilt u aangenaam blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving en kunt u wel wat hulp gebruiken? Daar is ZorgMies voor en voor gezelschap, begeleid vervoer naar bijvoorbeeld de huisarts en slaap- en waakservice. Ook belangrijk: één vertrouwd gezicht in huis en dus een goede match.


Punt Welzijn is een dienstverlenende welzijns­­organisatie en richt zich op kinderen, jongeren, ouders, senioren, vrijwilli­gers(organi­saties), mantel­­zorgers, buurt­bewoners en nieuw­komers. Punt Welzijn stimuleert iedereen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen.
In Weert en Nederweert wonen zo'n 20.000 mantelzorgers. Mensen die op wat voor manier dan ook hulp geven aan iemand in hun omgeving. 20.000 mantelzorgers, en toch kun je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Omdat je steeds weer zelf op zoek moet naar antwoorden. Daarom zijn er bij Punt Welzijn mantelzorgondersteuners. Hier kun je terecht met al je vragen over het zorgen voor een ander.


Het dagelijkse leven en het zorgen voor een naaste nemen veel tijd in beslag. Er moet van alles geregeld worden maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.
Voor administratieve ondersteuning van mantelzorgers bij het aanvragen van zorg bij de gemeente, de zorgverzekering, het CIZ of het zorgkantoor. Ook voor het aanvragen van een PGB.

   Minder Zorgen, Meer Tijd voor Uzelf!
Als mantelzorgmakelaar ondersteun ik mantelzorgers bij het uitzoek- en regelwerk waar
zij tegenaan lopen als ze zorgen voor bijvoorbeeld een partner, kind of een van de ouders.

Ik breng de mogelijkheden om deze zorglasten te verlichten in kaart. Je bepaalt zelf wat
de beste opties zijn en of je het zelf verder regelt, of dat ik hierin nog iets kan betekenen. Ook het overnemen van regeltaken is mogelijk. Jij behoudt altijd de regie.

Door de praktische ondersteuning van een mantelzorgmakelaar krijg je weer grip op de
situatie. Hierdoor krijg je meer tijd voor jezelf, je gezin, je werk en je naaste.
Vergoeding voor de kosten is vaak mogelijk via de aanvullende zorgverzekering.


Intence uitvaartbegeleiding


Ik ben Francis Engelen-Meulen ben getrouwd en heb 2 kinderen dochter van 24 en zoon van 22.
Ik ben in 1991 geslaagd voor verzorgende IG heb nog 6jaar gewerkt voordat onze dochter 9weken te vroeg geboren werd,  waardoor ik de zorg voor haar wilde doen...na 10jaar begon het werk weer te kriebelen en ben ik vaste nachtdienst in een verzorgingshuis geworden maar dit was niet wat ik zocht dus ben ik in 2017 begonnen als zzp-er wat me erg goed bevalt om dat je voor iedereen meer tijd hebt om de juiste zorg te leveren en de cliënten in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Ik geniet elke dag van mijn werk en cliënten door ze de passende zorg te biedenMijn naam is Robert Zoontjens en ik ben contactpersoon voor UW assistent in Limburg.  U kunt me altijd bellen om gewoon vrijblijvend wat meer informatie te geven en om praktische ondersteuning en hulp te regelen in en rondom het huis. Wat we doen is heel breed. Belangrijk vind ik dat we samen een beetje op elkaar letten.  Iedereen kan infomeren voor hulp bij UWassistent en we informeren U over de mogelijkheden. Tot ziens op de ouderenbeurs !
Waarom
We willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Liefst zo prettig mogelijk natuurlijk. Hier en daar wat hulp of begeleiding, zorgt dat je controle over je leven houdt. Dat is wel zo prettig. Met huishoudelijke hulp, tuinhulp of een stuk  hulp bij het organiseren. Geen betutteling, maar echt luisteren waar behoefte aan is. Passende ondersteuning maakt het leven aangenamer. 
UWassistent brengt mensen bij elkaar, een heel mooi idee dat UW assistent In Limburg uniek maakt. Het biedt het netwerk voor mensen die voor anderen iets willen betekenen en tegelijkertijd ook zelf werken aan een prettig leven. Hoe mooi is het als we dat bij elkaar kunnen brengen. Een win-win situatie! 
Voor de dienstverleners bij U uit de buurt biedt UWassistent ook een mooie kans. Mensen helpen draagt bij aan geluk voor iedereen. Door samen te werken, zijn we samen van betekenis voor veel mensen die hulp nodig hebben. Degene die helpt kan wat bijverdienen en tegelijkertijd iemand helpen. Dit geeft iedereen veel voldoening. UWassistent maakt de juiste verbinding tussen klant en dienstverlener. 
De rol van persoonlijke assistent in Limburg voelt voor mij als een jas die lekker zit. Wat ik leuk vind aan UWassistent? Dat pragmatisch tintje. Mensen moeten er nú iets aan hebben. Lekker direct en concreet.


De ergotherapeut leert mensen om zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse activiteiten uit te voeren in hun eigen omgeving. Denk daarbij aan huishoudelijke taken, persoonlijke verzorging, hobby’s en het verplaatsen buitenshuis.

Wanneer activiteiten niet meer zelfstandig uitgevoerd kunnen worden, zoeken wij met u naar een goede oplossing. Wij helpen u ook met het regelen van hulpmiddelen en aanpassingen, kijken naar valpreventie en adviseren mantelzorgers.

Ergotherapie wordt vergoed vanuit uw basisverzekering.

Is ergotherapie zinvol voor u?
Wij bekijken het graag samen!


 

 

Thuiszorg Weerterland is een betrokken kleine thuiszorgorganisatie. Persoonlijk, vertrouwd en flexibel, dat is onze kracht. Wij van Thuiszorg Weerterland zorgen voor u!
Als u de eigen zorg niet meer alleen aan kunt thuis, geven wij graag de helpende hand. 
De zorg binnen de organisatie is heel divers en afwisselend. Misschien heeft u tijdelijk zorg nodig, maar ook als u blijvend zorg nodig heeft staan wij voor u klaar. 


De Slaapzuster is een organisatie die zich voornamelijk richt op nachtzorg voor iedereen die dat nodig heeft.
Denk hierbij aan nachtelijke onrust bij ouderen en zorg in de laatste  levensfase.
De Slaapzuster kan in deze situatie direct de gewenste professionele zorg leveren.
in de vertrouwde leefomgeving van de patiënt.
Familie en mantelzorgers worden ontlast en kunnen dan overdag voor hun familie zorgen.